28 de septiembre de 2008

Insignia de Catalunya -Joan Laporta dixit-

Como aficionado al fútbol acudo cada dos domingos al estadio para vivir de primera mano el partido que juega mi equipo.

Durante un partido se producen infinidad de lances, a favor y en contra. Esto es lo que adereza el espectáculo.
Hay partidos buenos, regulares y malos. El de esta noche ha sido de los buenos, el de un equipo modesto y luchador que acaba perdiendo por 1 a 2 frente a una constelación de estrellas.
El juez del partido ha de aplicar honestamente el reglamento, impartiéndolo por igual hacia los dos bandos. El por qué no ha sucedido, sólo lo sabe él mismo.
Un rifi-rafe entre dos jugadores que ya habían sido amonestados acaba con la expulsión rigurosa de sólo uno de ellos, casualmente el del equipo modesto, y casualmente cuando el tiempo de juego ya había concluído pero el juez quiso prolongarlo unos pocos segundos.
Ésto dejó en franquicia toda la 2ª parte del partido al equipo constelación, que se vió, casualmente, en superioridad numérica.
Pero hete aquí que el equipo modesto no baja los brazos y lucha estoicamente contra esa adversidad, y también, casualmente, contra la desigual aplicación del reglamento por parte del juez a la hora de señalizar las faltas en su contra.
El equipo modesto consigue llegar al final del partido con un heróico 1 a 1, pero en los 10 segundos finales un lance del juego lo interpreta el juez como penalti, obviando airadamente la rectificación que le indicaba su asistente mejor colocado que él. Penalti, gol y final del partido. Todo en 10 segundos.
Esto suele pasar en fútbol, casualmente en contra del equipo modesto. Por eso los más de 30.000 espectadores nos sentimos orgullosos de nuestros deportistas a pesar de haber caído derrotados, no se les puede pedir más. A mi mujer y a mí nos queda al menos el recuerdo de la alegría tras el gol de Coro.


En este mismo escenario hemos podido masticar la tragedia.
Aficionados del Futbol Club Barcelona han llegado al estadio escoltados por las fuerzas de seguridad autonómicas, atravesando la enorme esplanada olímpica del Palau Sant Jordi, exhibiendo una docena de amenazadoras bengalas de luz roja que han acabado lanzando, incandescentes, sobre el público que esperaba pacientemente en las filas para entrar. Se desató el pánico pero las fuerzas de seguridad no actuaron.


Ya dentro del estadio, las cámaras de seguridad del RCD Espanyol han detectado la presencia de aficionados del FC Barcelona provistos de bengalas. Responsables del RCD Espanyol lo ponen en conocimiento de los mandos policiales autonómicos pidiendo el desalojo preventivo de todo el sector, ubicado en la 2ª gradería. Pero las fuerzas de seguridad no actúan.

Mediada la 2ª parte, los aficionados del FC Barcelona encienden hasta 9 bengalas y deciden lanzarlas hacia la gradería inferior, poblada por familias, causando el pánico -resulta aterradora aquella imagen de dos niños de unos 5 años llorando de miedo-. Pero las fuerzas de seguridad autonómicas siguen manteniéndose pasivas. Conocedores de la presencia de bengalas incluso antes de entrar al estadio deberían haber realizado registros minuciosos para evitar que fueran introducidas, e incluso haber evitado el acceso a sus portadores. Por todo ello hubo muchos nervios en la ejemplar afición local que , excepto algún conato de invasión del campo, supo mantener finalmente la calma, pidiendo a gritos la intervención policial.¿Ha de acabar muriendo alguien para que tengan que actuar, disolver o desalojar a esos aficionados?
Tras la consecución del injusto 2º gol por parte del FC Barcelona 2 jugadores se dirigieron corriendo hacia aquel sector de sus aficionados para dedicárselo, Piqué y Henry, como agradecimiento, supongo, sin la menor repulsa a todo lo sucedido.
Tras acabar el partido, a la salida de duchas de los jugadores, se produce algo insólito: los jugadores del FC Barcelona, en lugar de abandonar el estadio por los pasillos del interior para buscar el autobús salen de nuevo a la pista de tartam buscando el aplauso de aquellos aficionados, que todavía esperan en la 2ª gradería por motivos de seguridad... Los jugadores desoyen la petición de su entrenador, Sr. Guardiola, y se dirigen hacia los aficionados, especialmente Eto'o, quien continuó arengando a aquella incendiaria hinchada. Sólo un jugador hizo caso a la petición de su entrenador y pasó de largo, sin detenerse y cabizbajo, por la cual cosa fue increpado y silbado por su propia afición: Carles Puyol.
10 personas inocentes han resultado heridas por quemaduras y esguinces. Según su presidente insistió recientemente, el FC Barcelona es la insignia de Catalunya...

20 comentarios:

  1. Querido Fran esta es la Catalunya real, permesividad total para unos y represión para los que difieren de la TOTALIDAD.Ya sabes el lema Catalunya es El Barça y Ronaldinyo lo de dedcian la Tres Mamones ay perdón las tres Besones de la Coselleria de Educació.En fin la FORSA DE UN SENTIMENT Y lÍDERS EN fOGOSIDAD SEXUAL, ellos de media tabla "pa bajo".Un beso.
    Supporter.

    ResponderEliminar
  2. Supporter: lamentablemente resulta habitual, pero no por eso nos hemos de conformar. Los pericos nos sentimos diferentes y eso les incomoda. Lo siento por ellos. Ayer se demostró que cuando nos cortan las alas volamos con los co-ones. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  3. Lo de air al Estadi va ser de vergonya. Lo del arbitratge mes o menys lo de sempre i l'actuació de les forces d'ordre(?) no sols lamentable si no perillos i on s'haurien dexigir reponsabilitats i dimisions. Una amiga nostre va acabar a comisaria possant una denuncia ja que les vengales li van causar varies cremades. Els mossos no sols no van fer res, si no que es van encarar amb nosaltres quant vem anara a dmanr-lis explicacions.
    Per altre vanda l'actitud dels jugadrors del FC Barcelona, es indigna d'uns esportistes, Eto i altres ja ens han demostrat en diferents ocasiona la alçada moral i ética a la que han arribat, però no m'ho esperava de jugadors como Xavi o Puyol, uns impresentables.
    Per cert gràcies al "gran" dispossitiu de seguretat van tencar el bar de la Avinguda de l'Estadi i no ens vem trobar, ho sento, ens queda pendent la cerveceta pel proper partit.
    Una abraçada i malgrat tot seguirem intentan que en aquest pais la disidència no sigui exterminada.

    ResponderEliminar
  4. Como cule no me siento identificado con esta gente,todo lo contrario,es una vergüenza,en lo deportivo es cierto que siempre tiran por el grande,también hay equivocaciones,sino el primer gol del español no tendría que haber subido al marcador ya que fue una falta clara al portero,pero las cosas son así,eso si lo de salir a saludar ni de coña,a esos que les den y los jugadores que lo hicieron deberían de ser sancionados,un saludo.

    ResponderEliminar
  5. Ferran: jo vaig patir molt, n'oblidem que ja van fer morir un nen a Sarrià fa anys i amb una bengala...
    Jo sabia que els vostres seients estàn a la zona on caien les bengales i estàbem molt preocupats per vosaltres, m'alegro que no passès res d'importància, però l'imatge de les bengales caient a sobre de la gent ens va espantar moltíssim a tots, excepte als aficionats i jugadors del FC Barcelona, és clar. Acabo de sentir que l'Espanyol ha posat denúncia contra els jugadors que van anar-hi a celebrar els gols i arengar aquells aficionats, és el mínim que poden fer des del club. Els jugadors, com ara l'Hiniesta, diuen que també hi havien d'altres seguidors que no només els violents i que per aixó van anar allà. ¿Es deu pensar que som ximples! Quina decepció!

    David: en lo deportivo es cierto que el FC Barcelona fue muy superior, pero en las jugadas determinantes influyó Medina. Es cierto que Luisgar toca a Valdés...pero a causa del empujón que Puyol le acababa de hacer, revísalo.
    Espero que el comité antiviolencia sancione a todos los jugadores que acudieron a arengar a la hinchada incendiaria, el Espanyol ha presentado denuncia contra todos y cada uno de ellos. El recuerdo de las bengalas cayendo sobre la gente, el de aquel niño que murió en Sarrià por ese mismo motivo, deben hacernos pensar...Lo siento por la penya de Xàtiva que estaba con ellos, pero en las fotos y en las imágenes se ve que se lo pasaron también en grande haciendo aquello. Y no vale decir que esos aficionados no representan a los culers...porque desde luego a quien sí que no representan es al Borussia de Moenchengladbach.
    Ya ves que ayer lo pasmos muy mal y salimos con los ánimos muy, pero que muy crispados.

    ResponderEliminar
  6. Español 5 - Barcelona 0 .... si duda este ha sido el resultado real para todos aquellos que nos gusta disfrutar de la vida en paz, viviendo y dejando vivir.
    Pues eso, ... goleada del Español.

    ResponderEliminar
  7. Hola fran....por esto es realmente por lo que no me gusta el futbol y ademas lo odio y a todos lo fanaticos seguidores del mismo,y eso que lo practiqué desde los 11 hasta los 18.
    Por no gustarme ni tengo equipo favorito ,pero me alegro tambien cuando algun amigo mio disfruta con el,aunque pierda injustamente su equipo.

    ResponderEliminar
  8. Fran, crec que l'àrbitre ahir es va equivocar per igual. El gol de l'Espanyol és il·legal, el gol de penal del Barça no és penal i és il·legal. Ara el gol d'Henry és totalment legal i l'àrbitre va deixar de pitar un penal a favor nostre a la primera meitat per mans d'un jugador perico dintre de l'àrea. S'ha de veure tot, no només el que interessa!! jejeje

    I pel tema del Boixos, res a dir. Que els fotin tots a la pressó perquè no representen a ningú i són un càncer per la societat. Quan vaig veure els nens plorar se'm va caure l'ànima al terra. Fets molt greus!! Però segueixo pensant que si es van entrar bengales a l'estadi l'únic culpable és l'Espanyol per no registrar-los. El Barça no té cap mena de culpa ni responsabilitat sobre aquesta gent.

    ResponderEliminar
  9. Ah!! M'ho deixava. De la quantitat de gent que hi havia a la graderia ocupada per la gent del Barça, segurament hi havia persones que no estaven d'acord amb el que va passar (bengales). Una immensa majoria m'atreveria a dir. Només van ser quatre els que es van dedicar a llançar bengales. Per què els jugadors del Barça no poden celebrar amb ells els gols? Amb la gent que sí que els va anar a animar? Estic segur que cap jugador està d'acord amb el que va passar.

    ResponderEliminar
  10. Carlos: el Espanyol es un club modesto y familiar, acuden muchos niños y gente que vamos de las comarcas. Todo transcurria con normalidad, con la emoción propia de ver a nuestro equipo frente a uno de los mejores del mundo plagado de estrellas. Lo de menos fue el resultado, aunque siempre nos guste ganarles. Lo indignante fue ver que lanzaban bengalas a la gente, que las fuerzas de seguridad no intervinieron y que aquellas estrellas se fueron a celebrar sus goles con ellos.

    Pedro: yo salí del campo asqueado por lo ocurrido, sin ganas de volver. Nuestras caras de alegría en las fotos durante la 1ª parte se tornaron en desolación y tristeza. La suerte es que no pasó nada grave pero el susto fue muy grande. El tiempo lo relativiza todo, y los medios de comunicación de Catalunya también... que se lo pregunten a la cabeza de cerdo que le arrojaron a Figo.
    Tendré que relajarme: me apuntaré a la concentración kayakera del pantano de Sau. Un abrazo.

    ResponderEliminar
  11. Jordi, em sap molt de greu per tota la gent que m'estimo i es culer. Fins i tot vaig fer una porra per mail amb amics culers i pericos que va guanyar un amic de fa 30 anys que és culer.
    La penya de Xàtiva no té cap culpa però si havia tanta gent que no estava d'acord i amb tota la policia allà, per què no els hi van fotre a fora de l'estadi? Em sembla que també van gaudir de debò amb ells.
    Aquesta gent és l'escòria d'èpoques passades, però encara és vostra, porten les vostres samarretes, banderes i animen el vostre equip.
    L'Espanyol contracta una distinguida empresa de seguretat. Fallides en els controls imagino que si n'hi han. A mí em registran tot, fins i tot el paquet. A la meva dona li treuen el tap de l'ampolleta per prendre un medicament.
    Qui llança la bengala no és ningú de l'Espanyol. Qui vol fer mal tampoc. Visita el web dels boixos nois... allà pots trobar els seus plans per "liarla a Montjuïc" i poder comprar les entrades. Fallo de l'Espanyol? És com el fill de veí que vé a casa, ho destrosa tot i a sobre el pare et diu, "no l'haguèsis deixat entrar".
    Però penseu que amb no deixar-les entrar al Camp Nou ja ho teniu tot fet i arreglat? S'ha demostrat que no, el problema ho teniu encara... i es vostro, no pas de l'Espanyol ni de la ciutat. Sou un club molt poderós, feu tot el posible per controlar-los, nosaltres ja tenim la pena que a casa nostra troben la manera d'entrar...¿mesclats amb la penya de Xàtiva? No ho sé.
    La conducta dels jugadors és, com a mínim, poc intel.ligent, sota el punt de vista de fora del Barcelonisme va ser fastigós. No van fer cas d'en Guardiola ni van seguir l'exemple d'en Puyol. Ho sento molt, espero que ho paguin molt car.
    Els afeccionats al futbol, els socis del carrer, volem anar en pau a l'estadi. No ens mereixem aixó.

    ResponderEliminar
  12. S'hauria de demanar responsabilitats als responsables polítics dels Mossos d'esquadra, conseller Saura al cap, per no actuar quan ja s'havia comprovat el que duien, i quines eren les intencions, ja mostrades a fora del recinte abans del partit, i amb els precedents existents, i les velades amenaces ja comentades.
    Una forta sanció als jugadors, ja que ells porten el nom de la Unicef a les samarretes i sempre ens els treuen com exemple per la joventut i la infancia. Ells son els que lluiten contra el racisme i la xenofòbia, oi Eto'O?...
    I també caldria que el responsable de seguretat de l'Espanyol per vergonya o per responsabilitat presentés la seva dimisió. Aquest senyor va sortir per la radio el dia abans dient que tot estava controlat, a l'estil del ministre Asunción quan se li fugar a l'endemà Luis Roldán. I per vergonya i responsabilitat va dimitir, després que els fets el deixesin en evidència. I això es molt més greu que se't fugui un lladregot per més que hagi obtstentat aquell càrrec tant important. Aquí s'ha fregat, s'ha vorejat una tragedia de proporcions inimaginables, i el que es el pitjor, s'ha encés el odi entre espanyolistes i barcelonistes com mai, i poden passar moltes de grosses, si els polítics i dirigents esportius no prenen mides seriosas, i sancionen les responsabilitats de tothom. Repeteixo, de tothom. Començant per la seguretat i acabant per el col·legiat.
    Salutacions.

    ResponderEliminar
  13. No vull fer mes llenya de l'arbre caigut, està clar que tots sabem que es el que va sobrar el dissabte, precisament al nostre camp ja fa anys que ho tenim controlat. Qui té la culpa? No soc cap expert en el tema però veient les noticies i els prolegomens de l'encontre i la que ja varen liar akests fills de puta tinc clarissim que els cossos de seguretat son els principals culpables, ja no haurien d'haber permes l'entrada al camp, a fora controladets i sesnse veure el partit!!
    Sobre el partit...es el de sempre, tu veus les jugades polemiques com a perico i els altres les veiem com a culers, entrariem en un debat inutil i posiblement acabariem discutint.
    Suposo que no vas interpretar be el meu missatge i realment em vares fer patir quan t'escoltava per telefon,estaves fora de sí. de tota manera si vaig col.laborar sense voler a augmentar el teu cabreig no em costa res demanar-te disculpes...
    Ara deixem fer una petita conyeta...crec que no fa falta que vagis al metge per que si no et va rebentar el cor el dissabte ja no et rebentarà mai!!!!
    Salut follador!!!! lo de follador es per l'enkesta sexual!!!

    ResponderEliminar
  14. Para que después digan que el futbol no genera violencia

    ResponderEliminar
  15. Josep María: a mesura que passen les hores sóc més conscient de tot el que va poder passar i que per fortuna no va passar. Sembla que l'opinió pública en ha pres bona nota del nostre crit d'angoixa i desesperació la nit de dissabte. Esperem que els dirigents polítics del país prenguin totes les mides que calgui i que no torni a passar mai més.

    Karli: tant de bo poguem discutir moltes vegades si va ser penalti o no, si va ser just o no el resultat, etc, però no vull sentir aquesta por mai més en la vida. El futbol, aquest esport que tant ens agrada, no s'ho mereix.
    Ja li explicarè al metge tot el que va passar a veure que li sembla, pot ser amb aquesta prova vegi més clar que ja sóc apte per córrer.
    No he vist l'enquesta, però he sentit que els pericos som els més sexuals de la lliga, a mi no m'ho han preguntat, llàstima hauriem tret dos punts més al 2n classificat...

    ResponderEliminar
  16. Dama senderista: te encontraba a faltar. Tienes razón. No hay excusas. Los que vamos por ver fútbol, las que van a ver las piernas de los jugadores, los niños que van a ver a sus ídolos, los que van a meter bronca... todos hemos acabado en esta espiral de violencia y miedo. Este guión, escrito por minorías radicales, ha causado muchas veces grandes tragedias. Los aficionados al fútbol hemos de saber encontrar el camino que lleva a la cordura y a la razón. Un saludo.

    ResponderEliminar
  17. No me gusta el futbol ni todo lo que mueve, salvando las escuelas deportivas y poco más ... prefiero que un niño juegue al futbol a que se hacione frente a la caja tonta ...

    ...pero hay algo que me gusta menos aún que el fútbol y su mundo: el fundamentalismo, el pensamiento único, el desequilibrio ideológico equalizado a golpe de ... en fin.

    Pero esa no es la Cataluña de verdad. He viajado mucho a Cataluña, conozco a muchos catalanes, y siempre me han tratado con respeto, me han hablado en el idioma que he hablado y son una realidad distinta a esa "realidad alternativa mediática" de seres trasnochados que han perdido el norte y prentenden representar a un montón de gente que sólo quiere hacer su vida y que no le embolen en sus ansias de grandeza, hegemonía, independencia (ja,ja) y demás megalomanías estúpidas.

    Y la gente aún cree que lareligión es el opio del pueblo ...

    Un abrazo, Fran

    K

    ResponderEliminar
  18. Yo aún creo en esa Catalunya que dices, Key, pero a veces, por ejercer tu libertad te conviertes sin querer en un incómodo disidente. Una de las características que nos une a los periquitos es que pensamos que Catalunya es MÁS que un club...

    ResponderEliminar
  19. A mi no m´agrada parlar ni de política ni de futbol, ja que pot portar a malentesos, pero dels fets del dissabte, estic d´acord en que són totalment inadmisibles. No entenc com després del que ja va pasar fa anys a Sarrià, i el de l´any pasat en que crec recordar que ja hi van haber lençament de vengales, van permetre entrar a aquesta gent al camp. No pasen més coses per que Deu no vol.

    Són fets que ens hauríen de fer caure la cara de vergonya.

    Fins aviat.

    ResponderEliminar
  20. Joan Josep: els informes assenyalen que els Mossos d'esquadra no van rebre les millors instruccions per resoldre el problema. Errors polítics que influeixen al futbol. ¡Uf!!! Quina barreja més perillosa... i trista.

    ResponderEliminar

Me gustaría saber cual es tu opinión, escríbela aquí debajo: