24 de febrero de 2008

Dos caras

Hace tres años aquí corrí la media maratón más ventosa que he conocido, tanto que se caían las vallas y algún que otro corredor, y algunas olas mojaban el paseo marítimo.

Como cualquier ciudad costera y turística en el mes de febrero: algunos negocios cerrados pero otros ya abiertos; en los carteles aparecen los caracteres cirílicos con absoluta normalidad.

Los hoteles van poblándose de jubilados y de visitantes llegados del nordeste de Europa, en los balcones la ropa interior tendida denota la presencia de estos exóticos turistas de invierno.
.

Otros se acercan buscando el sol en sus fantásticas motos de carretera, quizás se aproxima la fecha del Rally y en las calles se comienza a notar.
.

Pero voy buscando un poco más de tranquilidad, la costa verdadera: en la playa se respira una suave marinada mientras los más decididos toman un baño valiente.



Me acerco al acantilado a observar las aves, entre las varias decenas hay una pareja de cormoranes, y, de repente, se me aparecen tres kayakistas, ya los veo por todas partes...



Buscando más belleza, llego hasta un rincón de la playa, justo delante de la cofradía de pescadores. Ese fue el orígen de esta ciudad.


Tras varias horas paseando, entre la costa auténtica y la masificada, se acaba la tarde. El sol se oculta entre las nubes y las montañas, inyectando sus últimos reflejos en un mar de ensueño. Creo en la naturaleza auténtica de esta costa.

Con la llegada de la niebla marina llega el momento de hacer algunas compras y, ¡qué casualidad!, paso por delante de la tienda Es Trajo, también escuela de kayak de mar. Pero muy cerca, de nuevo la otra cara de la ciudad: la típica tienda para turistas, multicolor, bulliciosa, llena de postales, muñecas sevillanas, toros, castañuelas, sombreros mexicanos, la apreciadísima sangría "Toro Bravo" y camisetas del Bar$a, ¡me encanta!

Me gusta Lloret. I love Costa Brava...

9 comentarios:

  1. Jo tambe vaig ser a aquella mitja marató tan ventosa!! però jo no se si ho recordes que vaig tenir que sortir 50 minuts avans de la mitja per fer la tirada llarga per que crec que estaba preparant Donosti!!
    Va ser un bon cap de setmana...
    A mi personalment no m'acaba d'agradar ni Lloret, ni Calella ni tots akests llocs tan turistics...
    Et veig obsesionat de debó amb el tema kayac!! Cuida't i... com t'ha anat la primera setmana de curro?

    ResponderEliminar
  2. Home, guirilàndia al poder!! Jo també vaig tenir una época on anava molt per Lloret, fa anys, i allò a l'estiu estava a petar de guiris borratxos i estrangeres calentes!! Això sí, a l'hivern, quan només hi veies a l'Imserso, és un poble a tenir en compte per la tranquil·litat que hi ha.

    ResponderEliminar
  3. Esta claro que te gusta esa zona,asi que a disfrutarla,pues esa media como para hacer marca jeje,espero que te recuperes pronto de la lesion,un saludo.

    ResponderEliminar
  4. Jo com a Vilanoví que sóc, tinc més tirada per la costa dorada. M´agrada molt la brava, peró t´enganyaría si et diguès que la prefereixo. Tot i així, és cert que te coses molt boniques.
    Fins aviat.

    ResponderEliminar
  5. Karli, aquella mitja marató va ser molt ventosa, recordo que també va ser el debut de Luis Enrique en una mitja, el corredor més mediàtic de la cursa. Aquests llocs tan turístics tenen també el seu encant...La 1ª setmana m'ha anat força bé.

    Jordi, a part dels russos i dels avis n'hi han molts britànics borratxos perduts que venen a passar el cap de setmana, però cada lloc d'aquests encara té atractius per anar a perdre-s'hi.

    ResponderEliminar
  6. David, no conozco a nadie que acabara contento en aquella media maratón. Las marcas fueron horribles y todo el mundo salió muy castigado con el viento. La zona me chifla, a pesar de las invasiones que vienen del norte.

    Joan Josep, Vilanova, la seva llum, els seus camps de garrofers, la mitja al desembre, la costa vers Sitges...el Far...i més cap al sud, la Costa Daurada, amb indrets increïbles com la pineda de la Marquesa i les seves cales, i la costa al sud de l'Hospitalet, tan groguenca i espectacular...

    ResponderEliminar
  7. Nanuuu!!! Com va la "vuelta al cole", ay "la vuelya al curro" volia dir....je je je!!!! Tema kayaks, esteu per tot arreu nen....kina plaga, estiu o hivern us és igual!!!! Lloret is different!!!

    ResponderEliminar
  8. Hola nanuuuuuu! jajaja, la volta al cole va força bé. Encara he tingut sensacions rares però m'ho han mirat i diuen que tranquil, que tot va bé. A tu et queda ben poquet pel gran dia, no m'ho perdrè, força! ens veiem dissabte o diumenge, bona sort!

    ResponderEliminar
  9. Hola Fran,
    La trobada per la botadura de la baidarka és a Lloret (la caleta) el diumenge 16 març és a les 10h. Esperem t'arribi la convocatoria a temps i comptar amb tu!!!!
    L.K

    ResponderEliminar

Me gustaría saber cual es tu opinión, escríbela aquí debajo: